Podcasts

Hvad vil det sige at have hovedpine?



 

Hovedpineramte fortæller deres personlige historier. Hovedpine er en usynlig sygdom, men rigtig mange lider af den. Lad os begynde at tale højt om det! På den måde føler vi os mindre alene, og det bliver lettere for andre at forstå. Produceret af Danmarks Patientforening for hovedpineramte.


"Et bedre liv trods hovedpine”

Vært og journalist Søs Noiesen sætter i denne podcastserie fokus på den usynlige sygdom hovedpine og på vigtigheden af at søge hjælp, når man rammes af vedvarende hovedsmerter.

Serien er produceret af Danmarks Patientforening for Hovedpineramte.

Episode 1 
Helge Kasch, overlæge dr.med., Smerte- og Hovedpineklinikken ved Aarhus Universitetshospital. giver i denne episode sin lægefaglige vurdering af, hvornår hovedpine skal tages alvorligt, og hvorfor det er vigtigt, at man ikke bare lader stå til, men får den rette behandling i tide.


"Et bedre liv trods hovedpine"

Vært og journalist Søs Noiesen sætter i denne podcastserie fokus på den usynlige sygdom hovedpine og på vigtigheden af at søge hjælp, når man rammes af vedvarende hovedsmerter.

Serien er produceret af Danmarks Patientforening for Hovedpineramte.

Episode 2 
Lise Mygind Mühlhausen, der til daglig rådgiver ledere i kommunikation og performance, fortæller i denne episode, hvordan hendes liv tog en dramatisk drejning under en rejse i 2015. Hovedpinen blev efterfølgende en fast følgesvend, og hun måtte tage såvel familiens liv som sit arbejdsliv op til revision. Privat er Lise gift med skuespiller Peter Mygind, og sammen har de sønnerne Julius og Valdemar.


"Et bedre liv trods hovedpine”

Vært og journalist Søs Noiesen sætter i denne podcastserie fokus på den usynlige sygdom hovedpine og på vigtigheden af at søge hjælp, når man rammes af vedvarende hovedsmerter.

Serien er produceret af Danmarks Patientforening for Hovedpineramte.

Episode 3 
Sygeplejerske Rikke Brusendal Knudsen beretter om, at hun siden barndommen har lidt af hovedpine og som voksen endte i et overforbrug af smertestillende medicin for at kunne komme igennem en stresset hverdag. Først for tre år siden besluttede hun at opsøge sin læge.


Anne Sofie: "De rigtige venner er vigtige"

Anne Sofie er sygeplejerske og gravid med sit første barn. Hun var helt ung, da hun første gang fik et horton-anfald. Det satte gang i en tid med masse ændringer - både rent praktisk men også i forhold til omgangskredsen. I dag er hun omgivet af folk, der støtter hende og elsker hende. Lyt til hendes personlige fortælling og hør hendes gode råd til pårørende og hovedpineramte.


Christian: "Jeg ER ikke min hovedpine"

Da Christian Hansen blev ramt af den meget invaliderende hovedpine, Hortons, ville han ikke mere ... men en tilfældig opringning fra en fremmed fik ham faktisk til at vågne op. Han valgte livet, at komme på benene igen og at gøre noget for andre i samme situation. I denne første episode taler journalist Charlotte Heje Haase med formanden for Danmarks patientforening for hovedpineramte Christian Hansen. Hun er interesseret i at høre hans historie, og hvorfor han brænder for at hjælpe hovedpineramte og pårørende.

Bedste erfaringer
Christian fortæller ærligt om sit livs største nedtur her, og hvordan han fik det bedre. Han giver også sine bedste erfaringer videre.

Hvis du er hovedpineramt eller pårørende så del denne podcast. Hvis du gerne vil fortælle din historie til inspiration for andre så skriv til os.


Merete: "I dag lytter jeg til min krop"

Merete Schiøtz har kronisk migræne og lytter i dag til sin krop, når den siger fra. Men sådan har det ikke altid været. Det har taget noget tid at acceptere det. Hun oplevede i 2008 i forbindelse med et jobskifte, at få hovedpine, der udviklede sig til en kronisk migræne. Hun gik til læge og neurolog, men der skulle dog gå rigtig mange år, før at hun fik en diagnose og andet hjælp en medicin. Merete deler sin historie og kommer med sin bedste råd og læringer.


Sascha: "Jeg værdsætter de små ting"

Sascha Jensen har kronisk hovedpine og migræne. Hun var helt ung, da det først begyndte at vise sig. I dag er hun 27 år og har et barn. Hun fortæller her om, hvordan det at have hovedpine har lært hende at værdsætte de gode stunder på en helt anden måde. Men hvorfor ordet 'accept' ikke føles rigtigt for hende. Lyt også til hvordan hendes mor insisterede på en scanning, og hvad at høre om andre i samme situation og blivet forstået betød for Sascha.


San: "Vi må aldrig opgive håbet"

San Gerad har Hortons. Det har været svært for ham at gå ned i tempo. Han har altid været et menneske, der har haft gang i mange ting. Men han har lært at passe på sig selv, og acceptere at han har en sygdom. Glæden ved de små lykkestunder og sin familie har fået ham i gennem de sorte stunder. Og da det var sværest, fik han hjælp til kommunen og støtte af Danmarks Patientforening for Hovedpineramte og en psykolog, der kender til sygdommen.


Sascha: "Få hjælp til din sagsbehandling"

Det kan være svært at kommunikere med kommune, studie eller arbejdsplads som hovedpineramt. For hvordan fungerer systemet, skal du opgive dit arbejde - eller er der en anden vej? Danmarks Patientforening for Hovedpineramte har en bisidderordning, hvor du får hjælp og vejledning.


Hvilken type hovedpine har jeg?
Få alle fordelene som medlem
Er du pårørende?
Download et hovedpineskema

Er du pårørende til en hovedpineramt?

Så er Danmarks Patientforening for Hovedpineramte også til for dig. Vi støtter ikke kun patienterne, men også de nærmeste – bl.a. gennem rådgivning af de enkelte familier. Hvis vi fortsat skal kunne udvikle nye tilbud, er det vigtigt, at du som pårørende melder dig ind i foreningen. Dermed er du faktisk med til at hjælpe en, du holder af. Derfor kan du blive medlem som hovedpineven.

Følg os på Facebook og Instagram

Bliv medlem og få alle fordelene

  • Gratis patientrådgivning
  • Gratis Horton-maske
  • Gratis Hovedpinepas
  • Mulighed for psykologhjælp
  • Mulighed for en bisidderordning
  • Mulighed for rådgivning på din arbejdsplads eller dit uddannelsessted
  • Støt forskningen i hovedpinesygdomme
  • Modtag medlemsbladet Hovedsmerten to til tre gange årligt
  • Modtag gratis foldere
  • Kom til medlemsmøder og deltag i foreningens mange andre aktiviteter
Danmarks Patientforening for Hovedpineramte
Sdr. Stationsvej 28A th
4200 Slagelse
Tlf. 23 24 26 43
Mail:
Telefontid:
Tirsdag kl. 09-13
Onsdag kl. 10-14
Fredag  kl. 09-11
Christian Hansen, SekretariatslederChristian Hansen
Sekretariatsleder

Malina Pjettursson, SekretariatsmedarbejderMalina Pjettursson
Sekretariatsmedarbejder