HortonForeningen - Danmarks patientforening for hovedpineramte

Hjælp hovedpineramte

Danmarks patientforening for hovedpineramte har brug for private bidrag og gaver. De er nødvendige, hvis vi fortsat skal kunne hjælpe mennesker, der er ramt af foreksempel migræne, selvmordshovedpinen Horton Hovedpine eller af en anden periodevis invaliderende hovedpinesygdom.

Eller..
Bliv medlem og
alle fordelene

Gratis patientrådgivning
Gratis Horton-maske
Gratis Hovedpinepas
Mulighed for psykologhjælp
Mulighed for en bisidderordning
Mulighed for rådgivning på din arbejdsplads eller dit uddannelsessted
Støt forskningen i hovedpinesygdomme
Modtag medlemsbladet Hovedsmerten tre gange årligt
Modtag gratis foldere
Kom til medlemsmøder og deltag i foreningens mange andre aktiviteter

Alternativ behandling

Mange Hortonpatienter har forsøgt såkaldt alternativ behandling, dvs. akupunktur, zoneterapi, naturmedicin og healing, men der er ingen dokumenteret effekt af nogle af disse typer behandling.

Ikke medicinsk behandling såsom fysioterapi og kiropraktorbehandling forsøges ofte også i klyngeperioden, da mange patienter ofte oplever udstråling af smerterne til nakken og skulderen, selv om smerterne ikke kommer derfra. Der er ingen dokumenteret effekt af disse behandlinger.

Når mange oplever, at behandlingerne har en vis virkning, kan det skyldes at de ofte påbegyndes et stykke tid inde i anfaldsperioden. Når anfaldene så trapper ned, kan det jo tolkes som en virkning af behandlingen, men om det skyldes behandlingen eller det spontane ophør af klyngeperioden er uafklaret. Mange patienter oplever imidlertid at den eventuelle effekt ikke kan gentages ved næste klyngeperiode, hvis den påbegyndes tidligt. Generelt er disse behandlingsmetoder utilstrækkeligt undersøgt.

©2011 Hellemann Designs